Survival in de grotten

Facebook Like ons en maak kans op een keuze kadobon, kies je eigen dagje weg.
Survivaldag
Survival dag (weekend) met grot overnachting.
Survival dag (weekend) met grot overnachting.
Perfecte mix van fun, fear en actie
Compleet verzorgde survival met grotovernachting. Ben je op zoek naar de perfecte mix van fun, fear en actie? Tokkel met een snelheid tot 60 kilometer per uur naar beneden, overwin uw angsten op de 50 meter hoge Indianenbrug en overleef de dodemansrit! Steek de barbecue aan en breng de nacht door in een grot… durf jij het aan?
Dit arrangement is inclusief:
– Instructie;
– Diverse uitdagende survivalactiviteiten;
– Lunch;
– Barbecue;
– Grotovernachting;
– Ontbijt.

Ben je op zoek naar de perfecte mix van fun, fear en actie? Je vindt het zeker in dit alles omvattende survival arrangement. Onder begeleiding van professionele instructeurs krijg je de benodigde instructies voor alle activiteiten. Zodra je uitrusting is gecheckt en je de instructies onder de knie heeft, is het tijd om het avontuur aan te gaan! De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgebouwd. Je begint met het abseilen en running-down van een wand van 30 meter hoogte. Abseilen is de oudste manier om veilig en snel van een loodrechte wand af te dalen. Vergelijkbaar met abseilen is Running-down. Alleen ga je ondersteboven met hoge snelheid naar beneden.
Op sommige stukken kom je zelfs los van de wand waardoor je het gevoel krijg dat je een stukje vliegt!  Na voldoende oefening op de lagere wanden is het tijd om hetgeen je geleerd heeft toe te passen op de hoogste wand van 60 meter. Het is nu of nooit… abseilen en running-down van grote hoogte is voor jou na deze dag geen obstakel meer! Na deze intensieve activiteiten kun je wel wat extra kracht gebruiken. Hiervoor maak je zelf jouw lunch op een vuurtje klaar!
Ook in de middag staan er heftige activiteiten op het programma. Schuifel voet voor voet over de 50 meter hoge Indianenbrug om vervolgens in razendsnel tempo met de staalkabel naar beneden te tokkelen.  Go Dutch en maak kennis met de “Vliegende Hollander”. Van grote hoogte glij je van een kabel waaraan je onderaan bent vastgezekerd naar beneden.
Overwin je angsten tijdens de dodenmansrit… het klapstuk van deze survivaltour!
Op je buik met je hoofd naar beneden glij je over een steil gespannen kabel naar beneden. Dit vereist moed, koelbloedigheid, wilskracht en coordinatievermogen, want eenmaal op snelheid en in balans suis je zo de diepte in!
’s Avonds wordt de barbecue aangestoken en kun je bijkomen van deze intensieve dag vol actie en spanning.
De nacht breng je door in een grot! In deze onaardse omgeving kun je bij het sfeervolle kaarslicht je verhalen nog eens delen met je groepsgenoten. Lekker knus ingeritst in je slaapzak rust je weer goed uit voor de volgende dag. De grotten zijn droog, er heerst een constante temperatuur van 13 graden en zijn dus ideaal om in te bivakkeren.
De volgende ochtend eindigt deze survival tour met een welverdiend ontbijt!
 Locatie: Eben-Emael, Limburg (BE).

Wanneer: Zaterdag aankomst en zondag vertrek. Ook leuk als kadobon zonder datum.

Duur: 1,5 dag.
Deelnemers: minimaal 1 persoon.
Overig:
Minimale leeftijd is 10 jaar
Douches aanwezig
Barbeque is volledig overdekt
Drank bij de bbq(all-in).

In het kamp zijn er dixies, bij de douches en waar er ontbeten wordt zijn er wc’s.
Survival dag (weekend) met grot overnachting.


Grot klimmen in Valkenburg
Onder en rondom de kasteelruïne van Valkenburg ligt een schitterende klautertocht verborgen. Klauteren, klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die een voor een worden bezocht. Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen zijn of haar grenzen zo hoog kan leggen als men zelf wil.

Kruipdoor sluipdoor: Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de kasteelruine. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.
Klimwand: Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij jou past. De klimroutes zijn er verschillende moeilijkheidsgraden zodat er altijd voor iedereen iets bij is.
Abseilen: Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 30 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen. Een unieke ervaring in de Limburgse grotten!

Waar
Fluweelengrot, Mergelgroeven, Valkenburg (Limburg)
Wanneer
Het gehele jaar op zaterdag, zondag en tijdens schoolvakanties.
Duur

1,5 uur

Bijzonderheden
Minimale lengte voor deelname is 1,40 meter. In de Fluweelengrot is het permanent 12 graden, hou rekening met je kledingkeuze.
Inclusief
Instructies, materiaal en begeleiding
Niet vergeten
Comfortabel zittende kleding en stevig schoeisel
Grot klimmen in Valkenburg

Ook mogelijk met fietsen in een grot

Domein van de Grotten van Han, Han-sur-Lesse, België
Domein van de Grotten van Han
Pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld: een ontmoeting om nooit te vergeten.
Treed binnen in een mystieke wereld van magische natuurverschijnselen. Het honderdjarige trammetje neemt je mee tot aan de ingang van de grot. Samen met een professionele gids ontdek je het wondere universum van stalactieten, stalagmieten en andere geologische mirakels. Je verkent een toverachtig landschap met druipstenen, fossielen en lieflijke meertjes in een van de mooiste grotten van Europa. Dankzij de nieuwe verlichting ontsluieren de galerijen zich als nooit tevoren. Een pareltje dat terecht haar 3* in de Groene Michelingids verdient!
Nadat je volop hebt genoten van het adembenemende schouwspel onder de grond wacht je een al even betoverende wereld bovengronds. In het 250ha grote wildpark, dat verkozen werd tot beste Wildlife park in België en dat volledig gewijd is aan het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten, ontdek je de indrukwekkende Europese “Big Five”: de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en nu ook de veelvraat: de meest geduchte dieren sinds de Prehistorie. Trek je wandelschoenen aan, volg het natuurlijke wandelpad van 5km en ervaar de magische kracht van de natuur! Via dit wandelpad ontdek je de bladerdakbrug die je tot in de kruin van de bomen brengt.
Geniet je liever zittend van deze schoonheid? Stap dan aan boord van de Safaricar, en laat jezelf meevoeren op de tonen van de vrolijke melodie van het Domein!
Maar ook na deze idyllische ervaring in het hart van moeder natuur, is de dag nog niet ten einde. Er staan je nog een museum en tentoonstelling te wachten! In het speelse museum ‘Han 1900’ neem je de teletijdmachine naar begin 1900 en beleef je de leefwereld van de Ardense dorpeling van toen. Bij de tentoonstelling PrehistoHan ga je nog verder terug in de geschiedenis. Je duikt als het ware in een collectie indrukwekkende opgravingen, van de prehistorie tot nu!
Het PassHan geeft toegang tot: De Grot, Het Wildpark,de expositie PrehistoHan en het museum Han 1900.
Domein van de Grotten van Han, Han-sur-Lesse, België
Facebook Like ons en maak kans op een keuze kadobon, kies je eigen dagje weg.